Tvøroyri

Stuen                  1. Sal                 2. Sal

 

 

 

 

 

 

Tvøroyri centrum

 

 

 

 

 

 

 

Sommerhuset i Fámjin

   

 

 

 

 

 

Caféen i Fámjin

 

 

 

 

Gistingarhúsið Undir Heygnum

 

FO-800 Tvøroyri

Tel. +298 37 20 46 / +298 37 14 46

Payphone: +298 37 26 46

Fax: +298 37 24 46

guesthouse@kallnet.fo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tvøroyri

 

Smukt beliggende i det gamle kvarter "Undir Heygnum"(Under Højen) står vores "flagskib". Bygget i 1920'erne og nyrenoveret i 2002, fremstår huset i dag nærmest nybygget - dog er den gamle stil bevaret.

 

Afhøvlede plankegulve, de gamle originale trapper med udskåret gelænder og en enestående udsigt over den smukke fjord, er alt med til at give huset sin unikke atmosfære.

 

Huset er i 3 etager. På alle etager er der mindst ét badeværelse med bruser eller bad og alle værelser har eget TV. Huset har, som det eneste vandrerhjem på øen, sin egen anløbsbro for mindre både. Til huset hører der også et veludstyret redskabsskur, med fryser, fiskestange, sikkerheds-veste og dragter og andet udstyr, som gæster frit kan benytte. Firmaet har også en ældre fiskekutter tilknyttet - den er nyistandsat og kan benyttes til fisketure og sightseeing ellers, mod betaling. Rundt om huset er der en stor, stensat terrasse, som er yndet tilholdssted om sommeren. Har man lyst til at blive udenfor, selv om kulden er ved at indfinde sig, kan vi slå de store baldakiner ud og varme terrassen op med vores udendørs gasvarmelamper.

 

 

 

Tvøroyri centrum

 

Vores nyeste erhvervelse er det dejlige hus på Sjógøta 24. Huset er ny-istandsat i 2012 og fremstår i dag som et pragtfuldt sted for familier og enkelt-personer at tilbringe noget kvalitetstid.

 

Huset ligger lige i hjertet af Tvøroyri og har en fantastisk udsigt over fjorden og lystbådehavnen.

 

I huset forefindes alle nødvendigheder og vi er altid klar med en hjælpende hånd, skulle der være ønske herom.

 

Alting ligger i gåafstand fra huset. Bageren ligger 20 meter herfra, supermarked 100 meter herfra, havnen 30 meter herfra... ja her er det ikke nødvendigt at medbringe bil.

 

Vi glæder os til at tage imod gæster i vores nyeste og mest centralt beliggende hus. Hjertelig velkommen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fámjin

 

Beliggende midt i en af Færøernes smukkeste bygder, Fámjin, er Sommer-huset i Fámjin indbegrebet af idyl. Kan du bare ikke få fred og ro nok, er Fámjin ikke til at komme udenom.

 

Fámjin er en af Suderøs få bygder beliggende på vestsiden af øen. Stejle, forrevne klippevægge knejser tårnhøjt op af det ofte oprørte Atlanterhav og fugle, får, gæs og havet udgør nærmest alene lyden i området.

 

Bygden har få indbyggere, men byder på et væld af sightseeingmuligheder. Færøernes første flag Merkið(mærket), pryder væggen i den smukke, gamle Kirke. Følger du Kirkevandfaldet over bygden, kommer du til den smukke "Kirkesø", hvor du udover at nyde udsigten, kan fiske ørreder.

 

En kort tur forbi havnen, med de mange bådehuse, fører dig helt ud til de maleriske klipper, der så stolte byder velkommen. Det er muligt at køre med bil et godt stykke og så gå 100-200 meter ud på revet og nyde det fantastiske syn.

 

Fámjin er en historisk bygd og et besøg hertil kan varmt anbefales.

 

 

 

 

 

Caféen

 

 

Med knap 125 år på bagen, er den lille café/butik et historisk mindesmærke for bygden.

 

Etableret i slutningen af 1800-tallet af Mortensen familien fra Tvøroyri, fungerede huset som lokal købmandsbutik i Fámjin. Det var her beboerne købte det, de ikke selv kunne fremavle, fiske eller opdyrke. Det var her man fik sig en snak om verdens gang og løste alverdens problemer.

 

I dag fremstår stedet nærmest uberørt af tidens vingesus og man føler sig hensat i svundne tider, med den dertil hørende nostalgi og charme.

 

Om sommeren fungerer huset som kiosk og café og der er stor udendørs terrasse både i stueplan og på 1. sal.

Guesthouse ...et besøg værd